Kiri presidendile

www / 26. mai 2019

Minu ema on 87. Tõeline poliitikahuviline ning jälgib nii peavoolu meediat kui ka nn alternatiivmeediat. Seega hästi informeeritud ning mõtlemis- ja analüüsivõimeline. Lisan tema sulest sündinud kirjatüki.

Avalik kiri proua presidendile

Olen jälginud seda meie elu siin Eesti Vabariigis ja tulnud järeldusele, et enam ei taha vaikida. Olen juba nii vana, et võin võtta endale vabaduse välja öelda, mida asjadest arvan. Seda enam, et olete avalikult deklareerinud, et SÕNA ON VABA.

Olen üle elanud nii sõjad kui ka mõlemad okupatsioonid, lõpetanud kõrgkooli majandusteaduskonna, töötanud kogu elu juhtivatel kohtadel nii Eestis kui ka Leedus. Seega julgen öelda, et üht-teist ikka jagan sellest ilmaelust ning elukogemustki ka juba päris palju.

Nüüd aga räägime asjast ehk siis sellest, mis ajendas mind seda kirjatükki kirjutama.

Kui Teist sai meie riigikese president – ei saa küll eriti aru, kuidas ja mis põhjusel – siis arvasin tõesti, et saate olema tore ja tark naispresident, kes on empaatiavõimeline, hoolib oma inimestest ning suudeb lõhestunud rahvast liita. Vaadates Teie toimetamisi (ja mida aeg edasi, seda hullemaks on läinud ja kahjuks tundub, et on veel arenguruumigi) olen kurbusega sunnitud tõdema, et Teie isikuomadused sellise ametiülesande täitmiseks ei sobi.

Ja nüüd minu tähelepanekutest, millele olen Teie tegusid ja väljaütlemisi jälgides jõudnud.

1)     Te olete pika vihaga ning kättemaksuhimuline.

2)     Te valite pooled ning ei ole kogu rahva president.

3)     Te näitate avalikult välja oma vastumeelsust ühtedele ning poolehoidu teistele.

4)     Te teete ettearvamatuid ja kooskõlastamata otsuseid.

5)     Te otsustate anonüümse laimu põhjal ning käitute provokatiivselt. Täpsem oleks öelda – teete tarandit!

6)     Te olete osanud tülli minna meie valitsusega. Andke ometi neile aega ning näidake üles suuremeelsust! Te peaksite ju ometigi nii palju mõistma, et valitsuse kukutamisel puudub Teie lemmikutel toetus uue valitsuse moodustamiseks. Samuti ei muuda see ka riigi rahakotti paksemaks. Lõhed ning rahulolematus rahva hulgas saab aga ainult suureneda. Kokkuvõtlikult: Te kustutate tulekahju bensiiniga!

7)     Te teete ennatlikke ning emotsioonidel põhinevaid otsuseid ning olete sellest tulenevalt oht Eesti Vabariigi suveräänsusele.

Leidke endas ometi veidigi headust (mida te muidu igal sammul ja kõikjal välja näidata püüate), mitte võltpaatost. Jah – Te olete sõjas EKRE-ga. Eks see ole vastastikune – kuid kindlasti hea tahte korral lahendatav. Rahumeelselt ja ühise eesmärgi nimel on ju võimalik edasi töötada. Mahlakas ja humoorikas kõnepruuk ei pruugi Teile meeldida, kuid kas lipitsemine ja pugemine sobiks Teile siis paremini?  Tulge mõistusele ning saage aru, et Te olete siiski KOGU EEST PRESIDENT!!!

Lugupidamisega,

E. S, 87-aastane pensionär Tallinnast (sünnist saati mõistuse juures ning vahepealse traumata)


Lisa kommentaar

Email again: