Eestis on kõrgeima võimu kandjaks... kes või mis?

www / 22. september 2016

Põhiseaduse kohaselt on Eestis kõrgeima võimu kandjaks RAHVAS, tegelikkuses on meie suurepärases konnatiigis kõrgeima võimu kandjaks RAHA.
Polegi põhiseaduses palju muuta vaja. Esimene silp jääb: RAH... teisest silbist VAS jääb alles A. Seega teeme vaid väikese vangerduse ning järgekordse kärpekava ja jääbki RAHA vs rahvas. Tegelikult on olukord naljast sama kaugel kui Eesti demokraatiast, vabadest valmistest, sõnavabadusest (kui seda kasutatakse, järgneb tagakiusamine vms), kompetentsest juhtimisest ja mõistuspärasest valitsemisest. Loetelu ei ole mõistagi ammendav.

Eesti taarub kraavist kraavi – vahepeal kraavi servale ja siis vaarub uuesti – nagu kuutõbine. Üks teeb-otsustab, teine tühistab. Tegijatel ei ole eesmärgiks mitte riigi ja rahva püsimine ja heaolu, vaid oma kliki positsiooni kindlustamine. Riigikogu koosseis ei saagi enam suurt muutuda – osadel neist  on juba juured all. Siia sobib hästi üks hiljuti kuuldud mõttetera: rõõmul ja kurbusel on 101 halli varjundit, ebakompetentsusel 101 maski.

Mõni sõna ka eelseisvatest presidendivalmistest. Minu arvates  pole see kunagi varem olnud selline palagan, ärapanemine, valetamine-vassimine, rändtsirkus - igatahes on alust sellele jamale jätkuseeriaid oodata. Paar tõsist kandidaati, kellel on tõesti tahtmist ja oskusi rahvale midagi öelda, neid üritatakse võimalikult madalaks tampida ja igal võimalusesl rõhutada nende suht olematuid võimalusi. Miks avalikustatakse valijamehed? Kas tõesti selleks, et nn kandidaadid või nende esindajad-niiditõmbajad saaksid neid lõunasöökidega moosida või hoopis ähvardada - kui ei vali nagu vaja, kaotad kas raha või koha! Kas see tõepoolest kuulub vabade valimiste juurde!? Mis vabadusest me üldse enam räägime? Kes ja millal muudeti/muutus valimine selliseks propaganda ja ärapanemise palaganiks? Mis toetusallkirjade kogumine, milleks meedia kaudu kõikvõimalike sihtgruppide mõjutamine ja nendega manipuleerimine. Õudus kuubis!!! Ja lambakari vaatab seda kõike kaasa määgides pealt...Meeldetuletades "Loomade farmi" - võimulolijad ruigavad rõõmust!

Meie valitsejatel puudub analüüsivõime ja enesekriitika, säilinud on vaid kiitmisvõime, mis omakorda väljendub ohjeldamatus demagoogias. Kas võimurite ahnus on tõesti suurem kui mõistus?

Seoses mõningate ministrite vahetusega, kes mõistagi ei ole nendel vastutusrikastel postidel esmakordselt, sündisid järgmised lühikesed luuleread:

Lõpp on ligi kui Ligi on teel,

kas on mõni amet, mis puudu tal veel,

presidendiks sobiv kuju, hoiaks ülal kõigi tuju,

tujurikkujaks ka sobib hästi, ei tee iial nii kuis kästi.




Lisa kommentaar

Email again: